Fasten your seatbelts: here comes Soul Vamp!
Deze groovende funk- en soulband blaast van kroeg tot festivaltent het dak eraf! Als een stampende soul train dendert dit gezelschap in een swingende tijdreis door een landschap met opzwepende funk, soul en disco classics uit de 60’s en 70’s.
Daarbij wordt geprobeerd om de pure en ongepolijste Stax- en Motown-sound uit die tijd zo goed mogelijk te benaderen. Denk aan: Aretha Franklin, James Brown, Diana Ross, Stevie Wonder en Etta James.
Soul Vamp bestaat sinds 2015 en is afkomstig uit Nijmegen en Eindhoven. Get ready, ‘cause here we come!

 

Esmay
Esmay – zang
“Ik ben opgegroeid met soul en funk . Als klein kind luisterde ik al naar Aretha Franklin, James Brown en Otis Redding. Ik heb in veel bandjes gezongen met verschillende genres: jazz, soul, pop/rock , reggae en blues. Maar bij deze band voelt het als thuis komen. Terug naar de basis: Back to Soul.”

 

Noortje
Noortje
– sax
Dit is onze saxofonist Noortje. Als blazer onmisbaar in de soul en funk. Wordt blij van een dansend en zingend publiek en kan bij dit swingende repertoire zelf ook niet stil blijven staan!

 

Andre
André
– bas
Opgegroeid in een familie waar muziek centraal stond. Begon op jeugdige leeftijd met gitaar spelen en stapte later over op de basgitaar. Geïnspireerd door indorock, soul en country- muziek bracht hij zichzelf het bespelen van de bas bij. Diversiteit in de muziek is belangrijk voor hem waarbij hij zijn identiteit als muzikant in kwijt kan. Bij Soul Vamp voelt hij zich dan ook op zijn (bas)  plek. Stampende soul met een twist van funk. James Jamerson en Pino Palladino zijn o.a. zijn voorbeelden. André speelt op een Fender Jazz V  en een ’63 Precision bas uitversterkt over een Aguilar basinstallatie.

 

Xander
Xander – drums
“Voor mij is Soul Vamp een nieuwe halte op mijn muzikale reis als drummer! Toen Andre mij vroeg of ik een keer mee wilde spelen hoefde ik niet lang na te denken en voel me inmiddels helemaal thuis in deze band. Samen met hem probeer ik de juiste groove neer te zetten die zo belangrijk is binnen het soul en funk genre. Van huis uit ben ik een allround drummer met een liefde voor pop, rock, wereldmuziek en last but not least, soul!”

 

Edgar

Edgar – toetsen

 

John
John
– gitaar
“Nadat ik eerst trompet en een klein beetje bas had leren spelen, ben ik uiteindelijk bij de gitaar uitgekomen. Dit viel samen met mijn eerste serieuze muzikale ontdekkingen: Bruce Springsteen en The Beatles. Voor beiden was Elvis Presley een grote inspiratiebron. Zeker in hun beginperiode speelden The Beatles veel covers van hun helden: Chuck Berry, Little Richard, Ray Charles.
Op die manier ben ik langzaam maar zeker bij de soulmuziek terecht gekomen. Vooral de Southern soul is favoriet: Otis Redding, Aretha Franklin, Sam & Dave, Booker T. & The MG’s als ultieme begeleidingsband. En natuurlijk James Brown die ik in zijn nadagen nog een keer heb zien optreden. Na veel muzikale omzwervingen (rock ‘n’ roll, smartlappen, Stones, disco) nu eindelijk in een echte soulband: Soul Vamp !”